De lekkerste karbonade bereiden? Dat is echt niet moeilijk! Maar een beetje aandacht en een beetje kennis is wel nodig. Een goed gebakken karbonade is echt een feestje op je bord. Maar al te vaak bestempelen we dit stuk vlees als gewoontjes. Gemiddeld genomen worden ze gebakken in een beetje boter en bestrooid met zout en peper. Vervolgens worden ze geserveerd met aardappelen en groenten. Vlees wordt steeds vaker vervangen door plantaardige producten. De belangrijkste reden is dat vlees verworden is tot een massaproduct en daar hebben we, op een enkele uitzondering na, allemaal aan meegewerkt. Herstel dat stuk varkensvlees in ere, behandel het met liefde en respect en zet daarmee ook echt iets lekkers op tafel.
Wil je vanavond een lekkere karbonade bereiden? Kies dan ook voor een echte karbonade. Zoek niet de allergoedkoopste uit de supermarkt maar ga eens bij een echte slager langs. Laat je adviseren! Staat er een te lange rij en heeft hij even minder tijd? Dan is er Lekker Tafelen. We helpen je graag (in overleg met de slager) aan de nodige tips zodat jij vanavond de allerlekkerste karbonade gaat bereiden.
Karbonade soorten
Er is wel degelijk een groot verschil tussen de verschillende karbonade soorten. Een perfecte karbonade bereiden begint dan ook bij weten welke karbonade je in huis haalt.
Karbonaadjes, waar komen die eigenlijk vandaan?
Karbonaadjes zijn populair. Maar van welk dier komt dit stukje vlees eigenlijk? En uit welk deel van het dier worden ze gesneden?
Karbonade bereiden
We zeiden het al, weet welke soort karbonade je gaat bereiden! Een magere karbonade kun je beter bakken. Een wat vettere karbonade is ook heel geschikt om te stoven. We hebben natuurlijk onze tips voor je online gezet.
Karbonade bakken; Tips voor de perfecte karbonade
Je kunt karbonade bakken maar ook stoven of er reepjes van snijden. En het maakt best veel uit welke karbonade je koopt. Ontdek het hier.
Reepjesvlees; zelf snijden en marineren is echt het lekkerst
Als je vlees eet, eet dan goed vlees. Zo ook bij reepjesvlees. Kies zelf het vlees waar je reepjes van wilt snijden en marineer het ook zelf.
Recepten
Heb je eenmaal de basis van het werken met dit vlees onder controle dan is het tijd om eens verder te kijken. Er valt nog veel meer te ontdekken. Je kunt de karbonade puur bereiden, maar je kunt ook kiezen voor een lekkere marinade bijvoorbeeld. Ook in de verse ingrediënten die je erbij gaat gebruiken ga je natuurlijk op zoek naar de perfecte combi.
Witte bonensoep ook wel Ribkes soep genoemd
Witte bonensoep. In Limburg hebben ze het dan over ribkes soep. Een familierecept met een krachtige bouillon voor herfst- en wintermaanden
Karbonade met appel en mosterd; Echt smaak!
Gekarameliseerde karbonades met frisse appel en pittige mosterd, dat is pas smaak op je bord. Haal de volle smaak uit een karbonade.
Gyros zelf maken doe je zo
Gyros zelf maken van schouderkarbonade. Hoe leuk is dat? Geef de Gyros lekker je eigen smaken mee. Natuurlijk helpen we je alvast op weg.
Pikant gemarineerde ribkarbonade
Een simpel recept, om een dagelijks gerecht als pikant gemarineerde ribkarbonade nét wat meer smaak mee te geven. Huisgemaakt!
Gemarineerde haaskarbonade
Gemarineerde haaskarbonade, inclusief tips voor de aanschaf van een goede karbonade. Eet bewust en kies voor eerlijk en goed varkensvlees.
Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
Met slechts een paar ingrediënten en een slow cooker zet je iets anders op tafel. Serveer deze karbonade met aardappelen met groenten van het seizoen.
leuke site
Dankjewel Ineke