De lekkerste karbonade bereiden? Dat is echt niet moeilijk! Maar een beetje aandacht en een beetje kennis is wel nodig. Een goed gebakken karbonade is echt een feestje op je bord. Maar al te vaak bestempelen we dit stuk vlees als gewoontjes. Gemiddeld genomen worden ze gebakken in een beetje boter en bestrooid met zout en peper. Vervolgens worden ze geserveerd met aardappelen en groenten. Vlees wordt steeds vaker vervangen door plantaardige producten. De belangrijkste reden is dat vlees verworden is tot een massaproduct en daar hebben we, op een enkele uitzondering na, allemaal aan meegewerkt. Herstel dat stuk vlees in ere, behandel het met liefde en respect en zet daarmee ook echt iets lekkers op tafel.
Wil je vanavond een lekkere karbonade bereiden? Kies dan ook voor een echte karbonade. Zoek niet de allergoedkoopste uit de supermarkt maar ga eens bij een echte slager langs. Laat je adviseren! Staat er een te lange rij en heeft hij even minder tijd? Dan is er Lekker Tafelen. We helpen je graag (in overleg met de slager) aan de nodige tips zodat jij vanavond de allerlekkerste karbonade gaat bereiden.
Karbonaadjes, waar komen die eigenlijk vandaan?
Karbonaadjes zijn populair. Maar van welk dier komt dit stukje vlees eigenlijk? En uit welk deel van het dier worden ze gesneden?
Check het recept of lees de infoKarbonade bakken; Tips voor de perfecte karbonade
Je kunt karbonade bakken maar ook stoven of er reepjes van snijden. En het maakt best veel uit welke karbonade je koopt. Ontdek het hier.
Check het recept of lees de infoReepjesvlees; zelf snijden en marineren is echt het lekkerst
Als je vlees eet, eet dan goed vlees. Zo ook bij reepjesvlees. Kies zelf het vlees waar je reepjes van wilt snijden en marineer het ook zelf.
Check het recept of lees de infoPikant gemarineerde ribkarbonade
Een simpel recept, om een dagelijks gerecht als pikant gemarineerde ribkarbonade nét wat meer smaak mee te geven. Huisgemaakt!
Karbonade met appel en mosterd; Echt smaak!
Gekarameliseerde karbonades met frisse appel en pittige mosterd, dat is pas smaak op je bord. Haal de volle smaak uit een karbonade.
Gemarineerde haaskarbonade
Gemarineerde haaskarbonade, inclusief tips voor de aanschaf van een goede karbonade. Eet bewust en kies voor eerlijk en goed varkensvlees.
Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
Met slechts een paar ingrediënten en een slow cooker zet je iets anders op tafel. Serveer deze karbonade met aardappelen met groenten van het seizoen.
Venkelpuree met gekarameliseerde wortel en ribkarbonade
Superfijn gerechtje met een ribkarbonade. Dit gerechtje laat zien dat je met alledaagse ingrediënten echt iets moois op tafel kan zetten dat ook nog eens de juiste smaak in zich heeft.
Penne met karbonade van de BBQ
Met het barbecue seizoen in aantocht serveren we penne met karbonade van de bbq. De vetten gaan goed samen met de homemade basilicumolie
Schouderkarbonade met gesmoorde groenten uit de oven
Ovenschotel van schouderkarbonade met volop verse groenten en aardappelen. Een voedzaam, gezond en vooral lekker gerecht voor een doordeweekse dag.
Karbonade met gekarameliseerde ui
De juiste garing en de juiste smaakcombinatie. Deze karbonade met gekarameliseerde ui moet je echt eens proberen. Tips vind je in het recept.
leuke site
Dankjewel Ineke