• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Recepten met Hollandse garnalen

Lekker lokaal!

0
Recepten met Hollandse garnalen

Recepten met Hollandse garnalen – De Hollandse garnaal, in België ook wel grijze garnaal genoemd, is een echt Hollandse specialiteit. Ze worden gevangen langs de Noordzeekust. Vervolgens worden de garnalen direct, nog aan boord van de vissersboot, gekookt, om ze langer houdbaar te maken. Daarna gaan ze naar de garnalenafslag, en vervolgens gaat het grootste gedeelte, zo’n 85%, per vrachtwagen naar een zogenaamd ‘lagelonenland’, meestal Marokko, om daar te worden gepeld. Om uiteindelijk weer terug naar Nederland te worden vervoerd, en hier hun weg naar de winkels te vinden. De Hollandse garnaal heeft een verfijnde, romige en iets zoetige smaak. De al gepelde Hollandse garnalen zijn dus al gekookt als je ze koopt. Je kunt de schaaldiertjes koud verwerken, of heel even opwarmen als je ze in een warm gerecht verwerkt. Dat laatste geldt ook als je ze wilt verwerken in een pastaschotel, of wilt wokken, voeg de garnalen pas op het laatst toe. Als ze te lang worden verwarmd loop je het risico dat ze droog en taai worden. En dat zou natuurlijk jammer zijn van die heerlijke garnalen!

De lekkerste recepten met Hollandse garnalen

Je kunt met Hollandse garnalen de lekkerste gerechten maken. Ze zijn multi-inzetbaar in allerlei soorten gerechten. Je maakt heel makkelijk een lekker voorgerechtje met garnalen. Maar net zo makkelijk verwerk je ze in een hoofdgerecht of als topping in de soep. En vergeet vooral ook de salades en de snacks niet! Je hoeft echt geen chef-kok te zijn om iets lekkers met garnalen te kunnen maken. Heb je al zin gekregen in garnalen? Dat komt dan goed uit. Wij hebben een aantal recepten met Hollandse garnalen voor je op een rijtje gezet waarmee je zo aan de slag kunt. Snel naar de viswinkel, of viskraam dus, en de keuken in!

Zweedse sandwichtaart; echt een feest op tafel

Zweedse sandwichtaart
Lunch

Probeer de Zweedse sandwichtaart (Smörgåstårta) met lokale ingrediënten en afgewerkt met romige kruidenkaas. Ideaal voor de brunch.

Check het recept of lees de infoDetails

Voorgerechten met Hollandse garnalen

Hollandse garnalen zijn een heel geschikt ingrediënt voor een lekker en niet te ingewikkeld voorgerecht. Je kent natuurlijk allemaal de garnalencocktail wel. Een typisch Nederlands voorgerecht. Wij geven je het klassieke recept, met echte cocktailsaus, heel eenvoudig geef je daar je eigen draai aan door te spelen met de ingrediënten. Maar net zo makkelijk maak je een heel ander voorgerechtje met garnalen. Bekijk hieronder verschillende recepten met Hollandse garnalen, die prima voorgerechtjes zijn.

Garnalencocktail
Voorgerecht

Garnalencocktail; de klassieker

Een echte Hollandse klassieker als voorgerecht? Serveer dan de garnalencocktail, gemaakt met Hollandse garnalen en zelfgemaakte cocktailsaus!

Hollandse garnaaltjes op een witlof schuitje
Voorgerecht

Hollandse garnaaltjes op een witlof schuitje

Een heerlijk hapje of voorgerecht met Hollandse garnaaltjes op een witlof schuitje dat je zonder koken kunt klaarmaken. Een smaaksensatie!

Gerookte zalmbonbons
Voorgerecht

Gerookte zalmbonbons met garnalenmousse

Gerookte zalmbonbons worden heel speciaal als je ze vult met een garnalenmousse. Een fantastisch en eenvoudig voorgerecht met vis.

Amuse van witlof en garnalen
Voorgerecht

Amuse van witlof en garnalen; Slechts 4 ingrediënten

Amuse van witlof en garnalen. Zomaar even tussendoor of als voorgerecht. Een lepelhapje of amuse van slechts 4 ingrediënten.

Vorige Volgende

Bijgerechten, salades en soepen

Ook in een bijgerecht doet de garnaal het prima. Hollandse garnalen kunnen een gewaardeerd onderdeel van een salade zijn. Maar ook een heerlijke topping in de (koude) soep. En heb je ongepelde garnalen gekocht? Bewaar dan eens de schalen en maak daar een heerlijke garnalenbisque van. Je weet niet wat je proeft! Kortom, met onderstaande recepten met Hollandse garnalen maak je van je bijgerecht zo een culinair hoogstandje.

Salade van Hollandse garnalen met Rotterdamsche Oude
Salade

Salade van Hollandse garnalen met Rotterdamsche Oude

Noordzeegarnaaltjes, hartige kaas en olijven, daarmee maak je een salade van Hollandse garnalen met Rotterdamsche Oude met een Zuiders tintje.

lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen
Soep

Lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen

Neem een krop sla en wat Hollandse garnalen en wat smaakmakers en je serveert straks een lekker lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen.

Aardappelsalade met Hollandse garnalen
Salade

Aardappelsalade met Hollandse garnalen

De eenvoudigste gerechten zijn vaak het lekkerst. Dat bewijst de aardappelsalade met Hollandse garnalen. Simpel, maar heel lekker!

Garnalenhapje met grapefruit
Hapjes

Fris garnalenhapje met grapefruit

Serveer dit garnalenhapje met grapefruit als lunch op een cracker of geroosterde boterham, of als hapje bij de borrel op een toastje of stukje stokbrood.

Salade van zeekraal
Salade

Salade van zeekraal en Hollandse garnalen

Zeekraal heeft van zichzelf al een zoute, zilte smaak en deze salade van zeekraal, met Hollandse garnalen is dus ook een gekookt eitje!

Groene gazpacho
Soep

Groene gazpacho met Hollandse garnaaltjes

Gazpacho is een koude soep, meestal rood door het gebruik van tomaat. Ik kies echter voor groen, dé kleur van het voorjaar maar ook van komkommer en avocado.

Hoofdgerechten met Hollandse garnalen

Uiteraard kun je met garnalen ook fantastische hoofdgerechten maken. Ze zijn erg lekker, en makkelijk te verwerken in een pastaschotel. Maar ook in een oosterse maaltijdsalade met noedels misstaan Hollandse garnalen zeker niet! Natuurlijk zijn garnalen ook een goede combinatie met verschillende vissoorten. Zo creëer je al snel een hoofdgerecht met een luxe uitstraling. Maar ook bij een stamppotje met bijvoorbeeld paksoi komen ze heel goed uit de verf en geven ze je gerecht een compleet ander tintje. Kortom, mogelijkheden te over met Hollandse garnalen!

Witlofstamppot met Hollandse garnalen
Stamppot

Witlofstamppot met Hollandse garnalen

Zet eens iets origineels op tafel! Witlofstamppot met Hollandse garnalen. Een heel Hollands stamppotje, maar dan anders.

Aziatische noedelsalade
Tussendoortje

Aziatische noedelsalade met Hollandse garnalen

Het ultieme (niet snelle) tussendoortje. Een Aziatische noedelsalade met jawel.. Hollandse garnalen. Dit is smaak en dit is feest tussendoor.

Zelfgemaakte ravioli met een vulling van garnalen en een vulling met spinazie
Pastagerechten

Zelfgemaakte ravioli met een vulling van garnalen en een vulling met spinazie

Een stap voor stap omschrijving voor zelfgemaakte ravioli met een vulling van garnalen en een vulling van spinazie. Met dit recept kan het niet mislukken.

Zeetong met een rijke garnalensaus, afgewerkt met rood hoorntjeswier (2)
Visgerechten

Zeetong met een rijke garnalensaus, afgewerkt met rood hoorntjeswier

Al het goede uit de zee leggen we op één bordje. Ik maakte zeetong met een rijke garnalensaus en ik gebruikte rood hoorntjeswier. Dit serveer je met trots!

Visburgers met kabeljauw
Visgerechten

Visburgers met kabeljauw en garnalen

Ontdek deze visburgers. Je kunt ze maken van de vis die jij lekker vindt. Serveer ze bij het avondeten of op een broodje bij de lunch.

Spaghetti met Hollandse garnalen
Pastagerechten

Spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en kaas

Een voortreffelijk pastagerecht met zowel Hollandse als Italiaanse ingrediënten. Spaghetti met Hollandse garnalen, verse venkel en Tallegio kaas uit Italië

Stamppot Van Paksoi Met Hollandse Garnalen
Stamppot

Stamppot van paksoi met Hollandse garnalen

Stamppot is nog altijd populaire winterkost. Stamppot van paksoi is een mooie variatie op de bij ons bekende winterse stamppotten. Even geen boerenkool, zuurkool of hutspot, maar een stamppot met een Oosters tintje.

Pasta met garnalen in citroensaus
Pastagerechten

Pasta met garnalen in romige citroensaus

Deze pasta met garnalen krijgt een heerlijke frisse twist door de romige citroensaus waarin de garnalen worden gegaard. Snel, makkelijk en erg lekker.

Vorige Volgende
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

Garnalen, de vele soorten en maten maken het kiezen niet altijd even makkelijk. Wij hebben de belangrijkste feiten op een rijtje gezet!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • broodje hete makreel

    Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

  • Gezonde traybake met kabeljauw en groenten

    Traybake met kabeljauw en zoete aardappel – in 40 minuten op tafel

  • Gerecht van kabeljauw met paddenstoelen en prei

    Kabeljauw uit de oven met paddenstoelen en roomsaus

  • Viscocktail van gerookte makreel

    Viscocktail van gerookte makreel en ei; hier kun je mee voor de dag komen

  • Mosselen met rouille

    Mosselen met rouille, zo at je mosselen nog nooit!

  • vis pocheren

    Vis pocheren; smaakvol, verantwoord en makkelijker dan je denkt

  • Oostends vispannetje

    Oostends vispannetje; klassiek recept, zoals aan de Belgische kust

  • Saltimbocca kabeljauwfilet

    Saltimbocca van verse kabeljauwfilet; in 15 minuten op tafel!

  • lasagne met zalm

    Lasagne met zalm – familiefavoriet met bechamelsaus

  • pasta met gerookte makreel

    Pasta met gerookte makreel – gezond, betaalbaar en met heel veel smaak

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.