• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Recepten met Hollandse garnalen

Lekker lokaal!

Elise de Haan door Elise de Haan
in Specials
0
0
Recepten met Hollandse garnalen

Recepten met Hollandse garnalen – De Hollandse garnaal, in België ook wel grijze garnaal genoemd, is een echt Hollandse specialiteit. Ze worden gevangen langs de Noordzeekust. Vervolgens worden de garnalen direct, nog aan boord van de vissersboot, gekookt, om ze langer houdbaar te maken. Daarna gaan ze naar de garnalenafslag, en vervolgens gaat het grootste gedeelte, zo’n 85%,  per vrachtwagen naar een zogenaamd ‘lagelonenland’, meestal Marokko, om daar te worden gepeld. Om uiteindelijk weer terug naar Nederland te worden vervoerd, en hier hun weg naar de winkels te vinden. De Hollandse garnaal heeft een verfijnde, romige en iets zoetige smaak. De al gepelde Hollandse garnalen zijn dus al gekookt als je ze koopt. Je kunt deze schaaldiertjes koud verwerken, of heel even opwarmen als je ze in een warm gerecht verwerkt. Dat laatste geldt ook als je ze wilt verwerken in een pastaschotel, of wilt wokken, voeg de garnalen pas op het laatst toe. Als ze te lang worden verwarmd loop je het risico dat ze droog en taai worden. En dat zou natuurlijk jammer zijn van die heerlijke garnalen!

Hollandse garnalenRecepten met Hollandse garnalen

Je kunt met Hollandse garnalen de lekkerste gerechten maken. Ze zijn multi-inzetbaar in allerlei soorten gerechten. Je maakt heel makkelijk een lekker voorgerechtje met garnalen. Maar net zo makkelijk verwerk je ze in een hoofdgerecht of als topping in de soep. En vergeet vooral ook de salades en de snacks niet! Je hoeft echt geen chef-kok te zijn om iets lekkers met garnalen te kunnen maken. Heb je al zin gekregen in garnalen? Dat komt dan goed uit. Wij hebben een aantal recepten met Hollandse garnalen voor je op een rijtje gezet waarmee je zo aan de slag kunt. Snel naar de viswinkel, of viskraam dus, en de keuken in!

Voorgerechten met Hollandse garnalen

Hollandse garnalen zijn een heel geschikt ingrediënt voor een lekker en niet te ingewikkeld voorgerecht. We kennen natuurlijk allemaal de garnalencocktail wel. Een typisch Nederlands voorgerecht. Wij geven je het klassieke recept, met echte cocktailsaus, heel eenvoudig geef je daar je eigen draai aan door te spelen met de ingrediënten. Maar net zo makkelijk maak je een heel ander voorgerechtje met garnalen. Bekijk hieronder verschillende recepten met Hollandse garnalen, die prima voorgerechtjes zijn.

Garnalencocktail; De klassieker met cocktailsaus
Voorgerecht

Garnalencocktail; De klassieker met cocktailsaus

De eeuwig populaire klassieker, de garnalencocktail. Hollandse garnalen met een fluweelzachte cocktailsaus. Super simpel, super lekker!

Gerookte zalmbonbons
Voorgerecht

Gerookte zalmbonbons met garnalenmousse

Gerookte zalmbonbons worden heel speciaal als je ze vult met een garnalenmousse. Een fantastisch en eenvoudig voorgerecht met vis.

Hollandse garnaaltjes op een witlof schuitje
Voorgerecht

Hollandse garnaaltjes op een witlof schuitje

Een heerlijk feestelijk borrelhapje of voorgerecht met Hollandse garnaaltjes op een witlof schuitje dat je zonder koken kunt klaarmaken. Een smaaksensatie!

Vorige Volgende

Bijgerechten, salades en soepen

Ook in een bijgerecht doet de garnaal het prima. Hollandse garnalen kunnen een gewaardeerd onderdeel van een salade zijn. Maar ook een heerlijke topping in de (koude) soep. En heb je ongepelde garnalen gekocht? Bewaar dan eens de schalen en maak daar een heerlijke garnalenbisque van. Je weet niet wat je proeft! Kortom, met onderstaande recepten met Hollandse garnalen maak je van je bijgerecht zo een culinair hoogstandje.

Aardappelsalade met hollandse garnalen (4)
Bijgerecht

Aardappelsalade met verse Hollandse garnaaltjes

Maak van een aardappelsalade een culinair hoogstandje. En dat is helemaal niet lastig, maar vooral heel gezellig.

Salade van zeekraal
Salade

Salade van zeekraal en Hollandse garnalen

Zeekraal heeft van zichzelf al een zoute, zilte smaak en deze salade van zeekraal, met Hollandse garnalen is dus ook een gekookt eitje!

Groene gazpacho
Soep

Groene gazpacho met Hollandse garnaaltjes

Gazpacho is een koude soep, meestal rood door het gebruik van tomaat. Ik kies echter voor groen, dé kleur van het voorjaar maar ook van komkommer en avocado.

Garnalenhapje met grapefruit
Salade

Fris garnalenhapje met grapefruit

Serveer dit garnalenhapje met grapefruit als lunch op een cracker of geroosterde boterham, of als hapje bij de borrel op een toastje of stukje stokbrood.

Coole salade van Hollandse garnalen
Salade

Coole salade van Hollandse garnalen

Zet vandaag eens een supersnelle salade maar echt smaakvolle salade op tafel van yoghurt, bleekselderij en Hollandse Garnalen.

Garnalenbisque met venkel
Soep

Garnalenbisque met venkel

Zelf garnalen pellen heeft vele voordelen. Eén van die voordelen is dat je van de schalen een heerlijke garnalenbisque kunt maken.

Hoofdgerechten met Hollandse garnalen

Uiteraard kun je met garnalen ook fantastische hoofdgerechten maken. Ze zijn erg lekker, en makkelijk te verwerken in een pastaschotel. Maar ook in  een  Oosterse maaltijdsalade met noedels misstaan Hollandse garnalen beslist niet! Natuurlijk zijn garnalen ook een goede combinatie met verschillende vissoorten. Zo creëer je al snel een hoofdgerecht met een luxe uitstraling. Maar ook bij een stamppotje met bijvoorbeeld paksoi komen ze heel goed uit de verf en geven ze je gerecht een compleet ander tintje. Kortom, mogelijkheden te over met Hollandse garnalen!

Aziatische noedelsalade
Tussendoortje

Aziatische noedelsalade met Hollandse garnalen

Het ultieme (niet snelle) tussendoortje. Een Aziatische noedelsalade met jawel.. Hollandse garnalen. Dit is smaak en dit is feest tussendoor.

Visburgers met kabeljauw
Visgerechten

Visburgers met kabeljauw en garnalen

Ontdek deze visburgers. Je kunt ze maken van de vis die jij lekker vindt. Serveer ze bij het avondeten of op een broodje bij de lunch.

Spaghetti met Hollandse garnalen
Pastagerechten

Spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en kaas

Een voortreffelijk pastagerecht met zowel Hollandse als Italiaanse ingrediënten. Spaghetti met Hollandse garnalen, verse venkel en Tallegio kaas uit Italië

Zeetong met een rijke garnalensaus, afgewerkt met rood hoorntjeswier (2)
Visgerechten

Zeetong met een rijke garnalensaus, afgewerkt met rood hoorntjeswier

Al het goede uit de zee leggen we op één bordje. Ik maakte zeetong met een rijke garnalensaus en ik gebruikte rood hoorntjeswier. Dit serveer je met trots!

Vorige Volgende
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

Garnalen, de vele soorten en maten maken het kiezen niet altijd even makkelijk. Wij hebben de belangrijkste feiten op een rijtje gezet!

Tags: Vis - Schaal- en schelpdierenVis - Verse vis
DeelPin5Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Dressings op basis van yoghurt
Dressing

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken
Kookschool

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

barbecue recepten
Specials

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

waterijs
Specials

Waterijs; 6 heerlijke varianten met vers fruit om zelf te maken

Courgette
Specials

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Gebakken schol
Specials

Schol; kiezen voor een visje uit de eigen Noordzee

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen