• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, september 25, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Recepten met Hollandse garnalen

Lekker lokaal!

door Elise de Haan
in Specials
0
0
Recepten met Hollandse garnalen

Recepten met Hollandse garnalen – De Hollandse garnaal, in België ook wel grijze garnaal genoemd, is een echt Hollandse specialiteit. Ze worden gevangen langs de Noordzeekust. Vervolgens worden de garnalen direct, nog aan boord van de vissersboot, gekookt, om ze langer houdbaar te maken. Daarna gaan ze naar de garnalenafslag, en vervolgens gaat het grootste gedeelte, zo’n 85%, per vrachtwagen naar een zogenaamd ‘lagelonenland’, meestal Marokko, om daar te worden gepeld. Om uiteindelijk weer terug naar Nederland te worden vervoerd, en hier hun weg naar de winkels te vinden. De Hollandse garnaal heeft een verfijnde, romige en iets zoetige smaak. De al gepelde Hollandse garnalen zijn dus al gekookt als je ze koopt. Je kunt deze schaaldiertjes koud verwerken, of heel even opwarmen als je ze in een warm gerecht verwerkt. Dat laatste geldt ook als je ze wilt verwerken in een pastaschotel, of wilt wokken, voeg de garnalen pas op het laatst toe. Als ze te lang worden verwarmd loop je het risico dat ze droog en taai worden. En dat zou natuurlijk jammer zijn van die heerlijke garnalen!

Hollandse garnalenRecepten met Hollandse garnalen

Je kunt met Hollandse garnalen de lekkerste gerechten maken. Ze zijn multi-inzetbaar in allerlei soorten gerechten. Je maakt heel makkelijk een lekker voorgerechtje met garnalen. Maar net zo makkelijk verwerk je ze in een hoofdgerecht of als topping in de soep. En vergeet vooral ook de salades en de snacks niet! Je hoeft echt geen chef-kok te zijn om iets lekkers met garnalen te kunnen maken. Heb je al zin gekregen in garnalen? Dat komt dan goed uit. Wij hebben een aantal recepten met Hollandse garnalen voor je op een rijtje gezet waarmee je zo aan de slag kunt. Snel naar de viswinkel, of viskraam dus, en de keuken in!

Voorgerechten met Hollandse garnalen

Hollandse garnalen zijn een heel geschikt ingrediënt voor een lekker en niet te ingewikkeld voorgerecht. We kennen natuurlijk allemaal de garnalencocktail wel. Een typisch Nederlands voorgerecht. Wij geven je het klassieke recept, met echte cocktailsaus, heel eenvoudig geef je daar je eigen draai aan door te spelen met de ingrediënten. Maar net zo makkelijk maak je een heel ander voorgerechtje met garnalen. Bekijk hieronder verschillende recepten met Hollandse garnalen, die prima voorgerechtjes zijn.

Hollandse garnaaltjes op een witlof schuitje
Voorgerecht

Hollandse garnaaltjes op een witlof schuitje

Een heerlijk hapje of voorgerecht met Hollandse garnaaltjes op een witlof schuitje dat je zonder koken kunt klaarmaken. Een smaaksensatie!

Garnalencocktail; De klassieker met cocktailsaus
Voorgerecht

Garnalencocktail; De klassieker met cocktailsaus

De eeuwig populaire klassieker, de garnalencocktail. Hollandse garnalen met een fluweelzachte cocktailsaus. Super simpel, super lekker!

Gerookte zalmbonbons
Voorgerecht

Gerookte zalmbonbons met garnalenmousse

Gerookte zalmbonbons worden heel speciaal als je ze vult met een garnalenmousse. Een fantastisch en eenvoudig voorgerecht met vis.

Vorige Volgende

Bijgerechten, salades en soepen

Ook in een bijgerecht doet de garnaal het prima. Hollandse garnalen kunnen een gewaardeerd onderdeel van een salade zijn. Maar ook een heerlijke topping in de (koude) soep. En heb je ongepelde garnalen gekocht? Bewaar dan eens de schalen en maak daar een heerlijke garnalenbisque van. Je weet niet wat je proeft! Kortom, met onderstaande recepten met Hollandse garnalen maak je van je bijgerecht zo een culinair hoogstandje.

Garnalenhapje met grapefruit
Salade

Fris garnalenhapje met grapefruit

Serveer dit garnalenhapje met grapefruit als lunch op een cracker of geroosterde boterham, of als hapje bij de borrel op een toastje of stukje stokbrood.

Aardappelsalade met hollandse garnalen (4)
Bijgerecht

Aardappelsalade met verse Hollandse garnaaltjes

Maak van een aardappelsalade een culinair hoogstandje. En dat is helemaal niet lastig, maar vooral heel gezellig.

Salade van zeekraal
Salade

Salade van zeekraal en Hollandse garnalen

Zeekraal heeft van zichzelf al een zoute, zilte smaak en deze salade van zeekraal, met Hollandse garnalen is dus ook een gekookt eitje!

Groene gazpacho
Soep

Groene gazpacho met Hollandse garnaaltjes

Gazpacho is een koude soep, meestal rood door het gebruik van tomaat. Ik kies echter voor groen, dé kleur van het voorjaar maar ook van komkommer en avocado.

Coole salade van Hollandse garnalen
Salade

Coole salade van Hollandse garnalen

Zet vandaag eens een supersnelle salade maar echt smaakvolle salade op tafel van yoghurt, bleekselderij en Hollandse Garnalen.

Garnalenbisque met venkel
Soep

Garnalenbisque met venkel

Zelf garnalen pellen heeft vele voordelen. Eén van die voordelen is dat je van de schalen een heerlijke garnalenbisque kunt maken.

Hoofdgerechten met Hollandse garnalen

Uiteraard kun je met garnalen ook fantastische hoofdgerechten maken. Ze zijn erg lekker, en makkelijk te verwerken in een pastaschotel. Maar ook in  een  Oosterse maaltijdsalade met noedels misstaan Hollandse garnalen beslist niet! Natuurlijk zijn garnalen ook een goede combinatie met verschillende vissoorten. Zo creëer je al snel een hoofdgerecht met een luxe uitstraling. Maar ook bij een stamppotje met bijvoorbeeld paksoi komen ze heel goed uit de verf en geven ze je gerecht een compleet ander tintje. Kortom, mogelijkheden te over met Hollandse garnalen!

Aziatische noedelsalade
Tussendoortje

Aziatische noedelsalade met Hollandse garnalen

Het ultieme (niet snelle) tussendoortje. Een Aziatische noedelsalade met jawel.. Hollandse garnalen. Dit is smaak en dit is feest tussendoor.

Zelfgemaakte ravioli met een vulling van garnalen en een vulling met spinazie
Pastagerechten

Zelfgemaakte ravioli met een vulling van garnalen en een vulling met spinazie

Een stap voor stap omschrijving voor zelfgemaakte ravioli met een vulling van garnalen en een vulling van spinazie. Met dit recept kan het niet mislukken.

Zeetong met een rijke garnalensaus, afgewerkt met rood hoorntjeswier (2)
Visgerechten

Zeetong met een rijke garnalensaus, afgewerkt met rood hoorntjeswier

Al het goede uit de zee leggen we op één bordje. Ik maakte zeetong met een rijke garnalensaus en ik gebruikte rood hoorntjeswier. Dit serveer je met trots!

Visburgers met kabeljauw
Visgerechten

Visburgers met kabeljauw en garnalen

Ontdek deze visburgers. Je kunt ze maken van de vis die jij lekker vindt. Serveer ze bij het avondeten of op een broodje bij de lunch.

Vorige Volgende
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

Garnalen, de vele soorten en maten maken het kiezen niet altijd even makkelijk. Wij hebben de belangrijkste feiten op een rijtje gezet!

DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

salade gerookte vis
Salade

Salade met gerookte vis

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

haring
Specials

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Trio van gerookte vis
Voorgerecht

Trio van gerookte vis

Poké bowl gerookte vis
Visgerechten

Poké bowl met gerookte vis

pasta met gerookte makreel
Pastagerechten

Pasta met gerookte makreel

paling op toast
Voorgerecht

Paling op toast; supermakkelijk, superlekker!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

Ben je een liefhebber van de oosterse keuken en hou je van vis? Dan is het tijd voor een lekkere viscurry in kokossaus. Die moet je proeven!

Check het recept of lees de info
Bloedworst met appel

Bloedworst met appel op brood

Tarte Tatin van rode bietjes

Tarte Tatin van rode bietjes

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen