Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
vlees recepten & inspiratie

vlees

Gourmetten: gezellig tafelen voor iedereen

Gourmetten, de moderne, makkelijke en mooie manier van lekker lang tafelen met z'n allen. Maar is gourmetten nog wel zo sfeervol? Of schuiven we een gourmetstel met een schaal vlees en een kant en klaar groentenpakket op tafel om er weer af te zijn. Als je een gourmetparty even voorbereid komt de sfeer er zeker weer in. Wat is gourmetten nu…

Kalfswang, proeven bij een winnaar

Alex Olieman maakte Kalfswang met kruidnoten en stuurde zijn recept in. Hiermee deed hij mee aan de winactie voor het mooie boek "We Love Beef" en won. Wij waren zo nieuwsgierig dat we gingen proeven. Wow!

Koop een Koe, ruimte maken in de vriezer!

Koop een Koe, ruimte maken in de vriezer! Een korte update in de Koop een Koe-serie. Maar wel één met behoorlijk wat gevolgen voor dit huishouden. Deze week zal namelijk ons deel van de koe met het oornummer 2631 bezorgd gaan worden. Bij Lekker Tafelen en bij 29 andere huishoudens ergens in Nederland kwam vanmorgen de volgende mail binnen: "Beste klant, Het is inmiddels week 30. Dat betekent…
Lees verder...

Koop een Koe, langs op de boerderij

Het “Koop een Koe-pakket” voor Lekker Tafelen is besteld, dus hoog tijd om eens langs te gaan bij de bedenker van crowdbutching, Yvo van Rijen in Baambrugge. Yvo van Rijen, bedenker Koop een Koe Met een verleden in de horeca en bij bijvoorbeeld de supermarktketen Marqt, waar ambachtelijk en eerlijke produkten verkrijgbaar zijn, loopt…

Marineren voegt iets toe

Marineren is het op smaak brengen van een product. Ja, dat kennen we toch allemaal. Gemarineerde speklappen enzo. Klopt, zo doet je slager dat. Maar marineer je ook wel eens zelf? Nee, dat is bewerkelijk, moet je niet doen! Nou, misschien kunnen wij je het tegendeel bewijzen. Eigenlijk is marineren het product aanpassen aan je eigen smaak.…

Hollands zuiglamsvlees

Wat zuiglamsvlees onderscheidend maakt van ander lamsvlees is dat het zuiglam uitsluitend is gevoed met moedermelk. Het vlees krijgt hierdoor een subtiele uitgesproken smaak en geniet hierdoor ook een ongekende malsheid. Het vlees is nog steeds vol met melk en daarom ook wat witter van kleur dan het gewone lamsvlees. Het is een veelzijdig soort…

Lekker Tafelen op bezoek bij Lunenburg Vlees BV in Oudewater

Lekker Tafelen op bezoek bij Lunenburg Vlees BV in Oudewater - Ik hou van een stukje vlees op mijn bord, niet dagelijks, maar wel regelmatig. Een lekker speklapje, een ham uit de oven of een stukje worst op mijn brood. Maar met de berichten in de pers wordt een mens toch wat kritischer. Waar komt mijn vlees vandaan, hoe wordt het geslacht en wat…

Tips van de slager

Tips van de slager - Slagerij Spoelder presenteert hier wekelijks een tip van de slager. Rechtstreeks van de bron dus. Je vindt hier alles over kerntemperatuur, vlees invriezen en vlees ontdooien, waar let je op als je vlees koopt, en nog veel meer. Via ons versmagazine houden we je regelmatig op de hoogte van de nieuwste tips. Tips van de slager: Plaats vlees eventjes in de vriezer om dunne…
Lees verder...

Online Echt Vers Vlees bestellen

Eerst even voorstellen… Slagerij Spoelder te Laren is sinds 1885 een ambachtelijke slagerij. In 1921 werden de vleesproducten al bezorgd aan de consument op vier forse transportfietsen met grote, rieten slagersmanden. Voorop iedere mand zat een klein mandje bevestigd om de fijne vleeswaren apart te vervoeren zodat deze niet door de grote stukken…

In vier stappen het beste stukje vlees bakken

Bakken is het in een open pan op een hoog vuur bruin en helemaal of gedeeltelijk gaar maken van vlees. Maak hiervoor eerst de boter of olie goed heet. Haal het vlees uit de koelkast en laat het op temperatuur komen. Dep het vlees droog met keukenpapier. Gebruik een pan die qua formaat past bij de te bereiden hoeveelheid vlees. In een te…

Tips: Vlees invriezen en weer ontdooien

Vlees kan prima ingevroren worden, maar let daarbij wel op de volgende tips Snel invriezen is essentieel. Dit voorkomt dat er zich ijskristallen in het vlees vormen die de structuur beschadigen en deaarmee de kwaliteit beïnvloeden. De uiteindelijke temperatuur dient uiteraard -18 of lager te zijn.
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer