Wintersport recepten voor ieder moment – Wintersport, wie heeft daar nou geen zin in? Stralende zon, knisperende sneeuw onder je voeten, lekker de hele dag buiten, skiën, sleeën, snowboarden of langlaufen. En dan het lekkere eten: van ’s ochtends lekkere bergkaasjes op je brood, opwarmen met een dampende kop chocolademelk, ’s middags een Franse croque monsieur en ’s avonds een dampend bord goulash en glühwein om de dag mee af te sluiten. En nog veel meer lekkers!
Ook de thuisblijvers kunnen het wintersportgevoel nu in huis halen met deze heerlijke wintersport recepten van Lekker Tafelen. Laat de sneeuw maar komen.
Wintersport recepten om de dag te starten
Van een heerlijk ontbijt of een warme kop chocolademelk tot een taart en iets lekkers bij de koffie. Tijdens een koude winterdag of als je gewoon een dagje terugverlangt naar de skipiste maak je met deze wintersport recepten een grandioze start van de dag.
Vleeswaren uit de Alpen: vol van smaak
Vleeswaren uit de Alpen moet je beslist proberen als je in de bergen bent. Waarom? Dat leggen we je graag uit. Probeer deze unieke smaken!
Apfelstrudel van filodeeg
Het recept voor apfelstrudel van filodeeg brengt heerlijke winterse herinneringen naar boven. Lekker bij de chocolademelk of als dessert.
Croque-monsieur, nét anders dan ‘onze’ tosti
De Croque-monsieur is nog lekkerder dan een tosti! De Franse croque-monsieur is een tosti met bechamelsaus en wordt gemaakt in de oven.
Schwarzwälder Kirschtorte
Schwarzwälder Kirschtorte of Zwarte Woud taart is een echte klassieker die bestaat uit chocoladebiscuit, slagroom, kersen en kirsch likeur.
Stoere smaken en stevige kost voor na het skiën
Als je thuiskomt na een koude skitocht of misschien wel een wandeltocht, zo koud dat de ijspegels onder je neus hangen. Wat wil je dan graag eten of drinken? Onderstaand een paar wintersport recepten voor echte bikkels. Wordt warm van een heerlijke kop Jägerthee of vul je buik met een super simpele maar oh zo lekkere Croute au Fromage.
Jägertee; Hartverwarmend na de berenjacht of….
Jij gaat vast niet op berenjacht, maar ook na een flink avontuur op de piste is de jägerthee perfect om even helemaal tot jezelf te komen. Thuis kun je in de wintermaanden na het schaatsen of na een flinke wandeling de Jägertee natuurlijk ook maken. De kou is dan al...
Croute au fromage: brood met een smeuïg kaaskorstje
Een heel simpel gerecht: een broodje kaas uit de oven, maar toch nét even anders. De Croute au fromage is een stevige lunch voor 2 personen.
Gefrituurde kaas op z’n Tsjechisch (Smazeny syr)
Smazeny syr is een soort Tsjechisch broodje kaassouffle, maar dan met gefrituurde kaas en (zelfgemaakte) tartaarsaus. Lekker om zelf te maken als warme lunch. Gefrituurde kaas bedenk je niet zou je zeggen. Maar de kaassoufflé kennen we allemaal. Ontdek gefrituurde kaas, je zult zien het werkt verslavend.
Wintersport recepten voor feestbeesten en bourgondiërs
Wij hebben altijd een beetje moeite met de term funcooking. Koken en/of bakken vinden wij namelijk altijd fun. Ook als we andijviestamppot maken dus. Maar met funcooking wordt natuurlijk fun aan tafel bedoelt. Het aan tafel bereiden van je gerecht. Lekker Lang Tafelen is natuurlijk spekkie naar het bekkie bij Lekker Tafelen.
Raclette: moet je beslist een keer proberen
Raclette eten is gezellig, makkelijk en feestelijk tegelijk. Zo gebruik je de gourmetset ook weer eens voor wat anders. Heerlijk gesmolten kaas en in oneindig veel variaties.
Wat drinken we erbij? Wijntip
Alsof je in de bergen zit: zo lekker deze voedzame wintersport recepten
Iedereen vindt het geweldig om tijdens de wintersport in een skihut aan tafel te gaan. Grote schnitzels, verrukkelijke forel of een geurende goulash zijn gerechten die de harten van wintersportliefhebbers sneller doen kloppen. Onderstaand hebben we een aantal van die wintersportrecepten voor je op een rij gezet. Niet wachten tot je ze in die berghut geserveerd krijgt, maar gewoon lekker thuis maken in de wintermaanden.
Goulash op eigen wijze; een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
Goulash is een verwarmend gerecht, vol smaak en lekker kruidig. Dit goulash recept is een eigen variant. Een familierecept met veel rundvlees.
Echte Kartoffelsalat: aardappelsalade volgens ouderwets recept
Aan deze kartoffelsalat komt geen mayonaise, room of yoghurt te pas. Serveer als bijgerecht bij een lekkere schnitzel of bij de barbecue.
Oostenrijkse germknödel
Een germknödel is een luxe brooddeeg gevuld met een compote, traditioneel is dit een pruimencompote, maar ieder andere compote of zelfs een jam zou ook kunnen. Het speciale aan de germknödel is dat deze niet gebakken wordt in de oven maar gestoomd of gekookt in zout water.
Tiroler Gröstl: comfort food uit de bergen
Tiroler Gröstl is puur comfortfood uit Tirol, ontstaan door het koken met restjes. Aardappelen, Spek, Rosbief en Eieren. Tafel lekker !!
Vergeet het wintersporttoetje niet!
O jee… de appfelstudel uit Oostenrijk of die befaamde Kaiserschmarrn. Maar we blijven niet in Oostenrijk, we ontdekken ook desserts uit Frankrijk en Zwitserland. Een mooie winters weekend? Laat dat pak vanille vla dan in de koelkast staan en serveer één van onderstaande desserts.
Apfelstrudel van filodeeg
Het recept voor apfelstrudel van filodeeg brengt heerlijke winterse herinneringen naar boven. Lekker bij de chocolademelk of als dessert.
Kaiserschmarrn à la gasthof Schönblick
Wij mogen het originele kaiserschmarrn recept van gasthof Schönblick met jullie delen. Een nagerecht dat je echt in winterse sferen brengt.
Salzburger nockerln
Mijn vader wilde vroeger altijd in het Oostenrijkse Salzburgeen Salzburger nockerln gaan eten en dat feest bestaat nog altijd.
Mont Blanc: een berg als toetje!
Je kunt het zomaar tegenkomen op de kaart van een restaurant tijdens het skiën. Mont Blanc.... de berg die natuurlijk bekend staat om de wintersport mogelijkheden. Zet de Mont Blanc eens als dessert op tafel en droom samen weg bij het idee dat je daar de volgende wintersportvakantie door gaat...