Wintersport recepten om warm van te worden

0

Wintersport recepten voor ieder moment – Wintersport, wie heeft daar nou geen zin in? Stralende zon, knisperende sneeuw onder je voeten, lekker de hele dag buiten, skiën, sleeën, snowboarden of langlaufen. En dan het lekkere eten: van ’s ochtends lekkere bergkaasjes op je brood, opwarmen met een dampende kop chocolademelk, ’s middags een Franse croque monsieur en ’s avonds een dampend bord goulash en glühwein om de dag mee af te sluiten. En nog veel meer lekkers!

Ook de thuisblijvers kunnen het wintersportgevoel nu in huis halen met deze heerlijke wintersport recepten van Lekker Tafelen. Laat de sneeuw maar komen.

Wintersport ontbijt: een goed begin van de dag

We weten het allemaal wel, maar doen het niet altijd:  een stevig ontbijt  is goed voor je. Zeker als je de hele dag buiten bent

[row][double_paragraph]

Zachte Zwitserse bolletjes

Zachte, Zwitserse bolletjes
Zachte, Zwitserse bolletjes

Deze Zwitserse bolletjes bak je gewoon lekker zelf. Een heerlijke start van een energieke dag. Alleen van de geur uit de oven krijg je al trek.

Recept: Zachte Zwitserse bolletjes.

[/double_paragraph][double_paragraph]

Zwitserse kazen

Zwitserse kaas – de smaak van de bergen
Zwitserse kaas – de smaak van de bergen

Zo’n zelfgemaakt Zwitsers bolletje beleg je natuurlijk met Zwitserse kaas. Weet je niet wat je moet kiezen? Lekker Tafelen heeft een overzicht van Zwitserse kazen voor je gemaakt met tekst en uitleg.

[/double_paragraph] [/row]

Opwarmen in de berghutten

[row][double_paragraph]

Schwarzwalder Kirschtorte

Schwarzwalder Kirschtorte
Schwarzwalder Kirschtorte

Een echte klassieker, en terecht: deze taart doet je hart sneller kloppen. De zachte, sponsachtige chocoladecake, met de heerlijke vulling van zoete, stroperige kersen, afgemaakt met een toefje slagroom en geraspte chocolade.

[/double_paragraph][double_paragraph]

Croque monsieur

croque monsieur

Niet alleen op de piste razend populair, ook uitgeweken naar de menukaarten van Parijse bistro’s, dus waarom niet bij jou aan de (lunch)tafel? Klik hier voor het recept van de lekkerste croque monsieur.

[/double_paragraph] [/row]

[row][double_paragraph]

Warme chocolademelk

warme chocolademelk

Wintersport en chocolade, het eerste dat in je opkomt is dan waarschijnlijk de warme chocolademelk. Dit echte winterdrankje is bij iedereen bekend in de meest uiteenlopende varianten. Een kop warme chocolademelk geeft je echt een energieboost en levert een verkwikkend moment als je uit de ijzige koude komt. Klik hier voor het ultieme  warme chocolademelk recept.

[/double_paragraph][double_paragraph]

Croute au Fromage

croute au fromage

Zo heerlijk kan simpel dus zijn!  Een Zwitserse specialiteit, die valt of staat met de kwaliteit van het brood en de kaas. De oven doet het meeste werk en ondertussen kun je vast genieten van een warme chocomelk of een (glüh)wijn. Klik hier voor het recept van de croute au fromage.

[/double_paragraph] [/row]

Après ski: opwarmen met een warme alcoholische drank na een dagje in de sneeuw

Gloeiende wangen, tintelende tenen, het rozige gevoel na een dagje buitenlucht en dan snel opwwarmen met een lekker drankje. Natuurlijk kun je voor de warme chocolademelk gaan of een kopje thee, maar een beetje verwarmde alcoholhoudende drank is dan misschien wel de allerlekkerste en snelste manier om weer lekker warm te worden.

[row][double_paragraph]

Glühwein voor innerlijke warmte
Glühwein voor innerlijke warmte

[/double_paragraph][double_paragraph]

Jägertee; Hartverwarmend na de berenjacht of….
Jägertee; Hartverwarmend na de berenjacht of….

[/double_paragraph] [/row]

Gezellig samen aan tafel met kaasfondue of raclette

Wie wintersportrecepten denkt, denkt natuurlijk meteen aan kaasfondue en raclette. Gezellig en knus samen na een dagje inspanning genieten van een voedzame maaltijd. Niet om elke dag te doen, maar af en toe o zo heerlijk…

[row][double_paragraph]

Zelfgemaakte Kaasfondue: veel lekkerder dan uit een pakje

Echte Zwitserse kaasfondue
Echte Zwitserse kaasfondue

Klik hier voor het recept van de echte Zwitserse kaasfondue

[/double_paragraph][double_paragraph]

Raclette: zo gebruik je je gourmetset nog eens anders

Raclette: moet je beslist een keer proberen
Raclette: moet je beslist een keer proberen

Klik hier voor het recept van Zwitserse Raclette

[/double_paragraph] [/row]

[row][paragraph_left]

Smazeny syr: Gefrituurde kaas op z’n Tsjechisch

Smazeny syr is een soort Tsjechisch broodje kroket, maar dan met gepaneerde kaas en (zelfgemaakte) tartaarsaus. Lekker om zelf te maken als warme lunch.

Klik hier voor het recept met stap voor stap foto instructie

[/paragraph_left][third_paragraph]

Smazeny syr: Gefrituurde kaas op z’n Tsjechisch

[/third_paragraph][/row]

Alsof je in de bergen zit: zo lekker deze voedzame wintersport gerechten

[row][forth_paragraph]

Flammenküche: kaas’pizza’ uit de Elzas met Gruyère
Flammenküche: kaas’pizza’ uit de Elzas met Gruyère

[/forth_paragraph][forth_paragraph]

Klassieke Goulashsoep met runderrookworst
Klassieke Goulashsoep met runderrookworst

[/forth_paragraph][forth_paragraph]

Oostenrijkse germknödel
Oostenrijkse germknödel

[/forth_paragraph][forth_paragraph]

Zwitserse kipreepjes een variant op het Zürcher geschnetzeltes
Zwitserse kipreepjes een variant op het Zürcher geschnetzeltes

[/forth_paragraph][/row]

[row][third_paragraph]

Oostenrijkse Spinazie spätzle met krokante uitjes
Oostenrijkse Spinazie spätzle met krokante uitjes

[/third_paragraph][third_paragraph]

Goulash op eigen wijze
Goulash op eigen wijze

[/third_paragraph][third_paragraph]

Salzburger nockerln; Familierecept
Salzburger nockerln; Familierecept

[/third_paragraph][/row]

[row][forth_paragraph]

Wintersportgevoel met Tartiflette van Reblochon-kaas
Wintersportgevoel met Tartiflette van Reblochon-kaas

[/forth_paragraph][forth_paragraph]

Witte kool met dragonsaus, geplette krieltjes en gebakken zalm
Witte kool met dragonsaus, geplette krieltjes en gebakken zalm

[/forth_paragraph][forth_paragraph]

Erdäpflblattlan : Zuid-Tiroolse aardappelpoffertjes met zuurkool
Erdäpflblattlan : Zuid-Tiroolse aardappelpoffertjes met zuurkool

[/forth_paragraph][forth_paragraph]

Echte Kartoffelsalat
Echte Kartoffelsalat

[/forth_paragraph][/row]

[row][third_paragraph]

Haringsalade
Haringsalade

[/third_paragraph][third_paragraph]

Forel op de wijze van de molenaarsvrouw
Forel op de wijze van de molenaarsvrouw

[/third_paragraph][third_paragraph]

Wiener Schnitzel
Wiener Schnitzel

[/third_paragraph][/row]

Vergeet het wintersporttoetje niet!

Apfelstrudel van filodeeg met ijs en vanillesaus

[row][double_paragraph]

De apfelstrudel is natuurlijk het toppunt voor een dessert. In vele pisterestaurants en almhutten in Oostenrijk staat de strudel op de kaart. Geserveerd als dessert, maar ook wel degelijk bij de koffie, warme chocolademelk of thee. Zeggen we Oostenrijk, dan komen veelal de hartige gerechten voorbij. Toch zijn de Oostenrijkers ook dol op zoet. De Konditoreien adverteren maar wat graag met heiße Schokolade und Apfelstrudel. Jullie kennen vast ook wel de mozartkugeln en de sachertorte. Zo zijn er nog heel veel meer. Hier gaan we nu voor de warme wintersmaak van een Apfelstrudel van filodeeg, geserveerd met ijs en vanillesaus

[/double_paragraph][double_paragraph]

Apfelstrudel van filodeeg

[/double_paragraph] [/row]

[row][double_paragraph]

Mont Blanc: een berg als toetje!

Mont Blanc: een berg als toetje!

[/double_paragraph][double_paragraph]

Kaiserschmarrn

Een favoriet onder de wintersport recepten. Kaiserschmarrn met pruimencompote

[/double_paragraph] [/row]

Heb jij nog een favoriet die er niet bij staat? Laat het ons weten.

Printen

Misschien ben je ook geïnteresseerd in Meer van deze auteur

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.