Winnend visrecept: kabeljauwspiezen met sinaasappel
Wow, dit is vis en citrus op z'n best. Kabeljauwspiezen met sinaasappel. Het geheim? Gebruik geen houten prikkers, maar stengels citroengras.
--
Met verse vis maak je de lekkerste gerechten. Als land aan de Noordzee zou verse vis eten heel gewoon moeten zijn. Dat valt in de praktijk een beetje tegen. We staan graag bij de visboer voor een lekkerbek of een portie kibbeling, maar de andere vissoorten die we vangen in de Noordzee laten we liggen. Zo zonde! Leer weer koken met verse vis. Het maakt niet uit of je deze zelf fileert of dat je het de visboer laat doen. Maar ga aan de slag met de mooie smaken uit eigen land. Wordt weer trots op lokale producten. Op deze pagina vind je volop inspiratie om met verse vis aan de slag te gaan.
Kijk ook eens op de volgende pagina’s
Verse vis: Kabeljauw – Skrei – Zalm – Schol – Dorade – Forel – Zeewolf – Tong – Makreel – Heilbot – Rode poon – Hondshaai – Paling
Schaal- en schelpdieren – Kokkels – Mosselen – Oesters – (Oosterschelde)Kreeft – Coquille – Garnalen – Scheermessen
Wow, dit is vis en citrus op z'n best. Kabeljauwspiezen met sinaasappel. Het geheim? Gebruik geen houten prikkers, maar stengels citroengras.
Een bagel met gerookte zalm en komkommer, dat is toch een traktatie voor de lunch? Daar mag dan ook wel een lekker glas witte wijn bij!
Zeeuwse creuses.... Oesters waar je echt een feestje mee op tafel zet. En..... dat valt echt onder de categorie gezond snoepen.
Dit heerlijke recept van kabeljauw met citroen is ideaal als je snel, lekker en gezond wil eten zonder er veel moeite voor te hoeven doen.
Vissticks zelf maken van kabeljauw of skrei geeft gegarandeerd een smakelijk resultaat. Serveer de vissticks met een homemade yoghurtsausje.
Zo maak je makkelijk en snel een luxe, romige salade voor op brood of toast: grote garnalen, cherrytomaten en dille.
Verse forel, een heerlijke marinade en een supermakkelijk recept. Maak forel uit de oven of leg het forelpakketje op de BBQ.
Een (h)eerlijk alternatief voor een lekkerbek? Dat kun je snel en makkelijk zelf maken met dit recept voor krokante wijtingfilets.
Zalm is een veelzijdige vis. Met een Aziatisch tintje is hij ook heerlijk. Je maakt deze Oosterse zalm heel makkelijk in de oven!
Als je een feestje bouwt, bouw je een goed feest. Met dit recept voor Zeeuwse platte oesters met sinaasappeldressing wordt het echt feest.
Wil je vaker vis op tafel zetten? Maak dan een grote of meerdere kleine van deze quiche met gerookte zalm. Succes gegarandeerd.
Een koude schotel maak je meestal met rundvlees. Maar dat kan ook met vis. Een zalmsalade bijvoorbeeld. Met gerookte zalm en aardappels.
Van lekkere pastaschotels kun je niet genoeg recepten hebben. De pasta met kabeljauw en groenten wordt vast een van je favorieten!
Een frisse salade met pittige grote garnalen, daar wordt iedere schaaldierenliefhebber blij van. Maak ze zo pittig als je lekker vindt!
Skrei is verkrijgbaar van jan. tot en met mrt. en met deze skrei recepten wordt dat een prachtig seizoen. Skrei kopen dus! en aan de slag.
Een smaakexplosie op je bord: Pasta met zure appel, scampi en een roomsaus met kerrie. Fris, romig en een vleugje zoet
Het hoeft geen zalm of tonijn uit blik te zijn. Een gerookte forelsalade is heerlijk bij de borrel en heel eenvoudig te maken.
Een licht en verfijnd voorgerechtje met vis? Maak eens zalmtartaar van verse zalm. Dat is een gerecht waar de visliefhebbers blij van worden!
Noordzeegarnaaltjes, hartige kaas en olijven, daarmee maak je een salade van Hollandse garnalen met Rotterdamsche Oude met een Zuiders tintje.
Dol op kibbeling? Probeer dan zeker eens dit alternatief: gefrituurde wijting. Zo maak jij zelf je eigen streetfood.
Zeeuwse creuses zijn zo al een lekkernij, maar maak deze oesters met kappertjes en een citroenmayonaise en het wordt een magisch eetmoment.
De prachtige Sint-jakobsschelpen, oftewel coquilles, bevatten heerlijk, zacht en verfijnd vlees. En ze zijn niet moeilijk zelf te bereiden!
Gourmetten is niet alleen maar vlees op een bord. Maak er een écht feest van met vis, groenten en pannenkoeken.
Heel eenvoudig, maar ook een echt feestelijke soep. Dit recept voor pastinaak-venkelsoep met garnalen serveer je met trots als voorgerecht.
Kleine garnaaltjes met een heerlijke, romige, zoete smaak. Lekker Tafelen heeft de lekkerste recepten met Hollandse garnalen verzameld!
Een echte Hollandse klassieker als voorgerecht? Serveer dan de garnalencocktail, gemaakt met Hollandse garnalen en zelfgemaakte cocktailsaus!
Gamba's al ajillo, dat klinkt heel Spaans en dat is het ook. Op zijn Nederlands; garnalen in knoflook. Een snel en makkelijk te maken hapje.
Serveer de smaken van Louisiana met deze jambalaya met garnalen. Met dit recept ga je zelf comfortfood maken waar je blij van wordt.
Heb je wel eens verse krab gegeten? Een krabcocktail of een salade met verse krab is heerlijk. Echt anders dan krabvlees uit blik!
Salades voor op een broodje of een toastje, die maak je toch zeker zelf? Heb je wel eens verse krabsalade met echte krab gegeten? Zo lekker!
Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert.
Tafel lekker !!
Wow, dit is vis en citrus op z'n best. Kabeljauwspiezen met sinaasappel. Het geheim? Gebruik geen houten prikkers, maar stengels...
© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.