Salade Niçoise: klassieker met verse tonijn en krieltjes
Proef de Franse klassieker met verse tonijn, krieltjes en sperzieboontjes. Lekker als lichte maaltijd of zomerse lunch.
Met verse vis maak je de lekkerste gerechten. Als land aan de Noordzee zou verse vis eten heel gewoon moeten zijn. Dat valt in de praktijk een beetje tegen. We staan graag bij de visboer voor een lekkerbek of een portie kibbeling, maar de andere vissoorten die we vangen in de Noordzee laten we liggen. Zo zonde! Leer weer koken met verse vis. Het maakt niet uit of je deze zelf fileert of dat je het de visboer laat doen. Maar ga aan de slag met de mooie smaken uit eigen land. Wordt weer trots op lokale producten. Op deze pagina vind je volop inspiratie om met verse vis aan de slag te gaan.
Kijk ook eens op de volgende pagina’s
Verse vis: Kabeljauw – Skrei – Zalm – Schol – Dorade – Forel – Zeewolf – Tong – Makreel – Heilbot – Rode poon – Hondshaai – Paling
Schaal- en schelpdieren – Kokkels – Mosselen – Oesters – (Oosterschelde)Kreeft – Coquille – Garnalen – Scheermessen
Proef de Franse klassieker met verse tonijn, krieltjes en sperzieboontjes. Lekker als lichte maaltijd of zomerse lunch.
Deze vis taco met kabeljauw staat in 30 minuten op tafel. Een frisse, kruidige en makkelijke manier om vaker vis te eten.
Recepten met Nederlandse wijting. Dat is lekker en duurzaam. En, we beloven je (als je goed leest) ieder kwartaal een dagje strand.
Minisandwiches met gerookte zalm en komkommer zijn elegant, fris van smaak en makkelijk te maken. Perfect voor een high tea of borrel.
Daar sta je dan bij de visboer. Kies je voor wilde vis of gekweekte vis? In dit artikel lees je over de voor- en nadelen van beide soorten.
In minder dan een half uur zet je dit prachtige visrecept op tafel. Schelvis uit de Noordzee, Gandaham uit Gent en Hollandse garnalen.
Verse ingrediënten maken je gerecht. Pastaschelpen met gerookte zalm en spinazie bijvoorbeeld. Met tijd en liefde serveer je iets lekkers.
Maak in 10 minuten heerlijke komkommer zalmhapjes met honing-mosterd roomkaas die eruitzien alsof je er uren voor in de keuken hebt gestaan.
Deze romige risotto met verse bospeen, zeekraal en mosselen is een heerlijk gerecht voor een speciaal etentje in het voorjaar!
Doe ook eens iets anders met vis uit de Noordzee. Serveer deze tartaar van dorade als voorgerecht. Gezond en vooral héél lekker.
Met dit recept lust iedereen vis. De ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin is snel favoriet en er zeurt niemand over de groenten.
Het schoonmaken van verse vis kan best lastig zijn. Herkenbaar? Lees dan verder. In dit artikel leer je vis schoonmaken als een professional.
Gebruik een restje gekookte rijst om deze heerlijke rijstsalade met zalm te maken. Je serveert dit als verse lunch of als licht diner.
Zet vaker eens vis op tafel. Dit visgerecht van gepocheerde skrei met eiersaus is heel makkelijk te maken en geweldig lekker.
Haal aardappelen, verse spinazie en verse zalm op de markt. Daarmee maak je een onweerstaanbare ovenschotel van verse spinazie en verse zalm.
Door een zalige zelfgemaakte teriyaki saus en door verse groenten uit de wok krijgt deze wrap met gebakken zalm een heerlijk oosters tintje.
Mosselen over na een mosselavondje? Maak eens een quiche met mosselen van de overgebleven exemplaren. Zo heb je twee keer een mosselfeest!
Heerlijke gebakken witvis in een fel groene saus, de skrei met spinaziesaus is niet alleen mooi om te zien maar ook geweldig lekker.
Deze makkelijk te maken visschotel van wijting met een krokante korst van kernhem en groene kruiden staat in 25 minuten op tafel.
Verras door een stamppot te serveren als ovenschotel. Met dit recept voor een ovenschotel van gepocheerde zalm zet je iets héérlijks op tafel.
Lekker en gezond lunchen met vis en verse groente, dat doe je met een wrap met komkommer en zalm. Je maakt ze snel en makkelijk!
Met een ovenschotel met verse spinazie en schelvis zet je een heerlijke verse maaltijd met vis op tafel waar iedereen van geniet.
Zin in een gebakken vis maar geen viskraam in de buurt? Ook jij kunt thuis die heerlijke lekkerbek zelf maken.
Kiezen voor lokale vis uit de Noordzee is nu belangrijker dan ooit. Steun onze vissers, verminder voedselkilometers en geniet van verse, duurzame vis van dichtbij. Lees waarom dit hét moment is om te kiezen voor Noordzeevis!
Maak zelf krokante garnalen! Dit recept voor garnalenbeignets is knapperig, sappig en onweerstaanbaar lekker. Dit wordt jouw favo snack!
Een luxe soep met lekkere grove stukken vis, met spinaziesoep met schelvis zet je in korte tijd een echte verwensoep op tafel.
Een risotto van restjes? Dat kan heel goed. Maar combineer eens mooie, bij elkaar passende smaken zoals in deze citroenrisotto met vis.
Dit frisse voorgerecht van kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa is een perfecte start van een diner met familie of vrienden.
Als je van spicy eten en van grote garnalen houdt dan is dit jouw gerecht. Griekse garnalen in een heerlijk, pittige tomatensaus, met feta!
Geniet van de Oosterse keuken met deze heerlijke Thaise viskoekjes. Makkelijk te maken en perfect voor bij de borrel. Bekijk het recept!
Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert.
Tafel lekker !!
Rijnenborghstraat 22
3431 EZ Nieuwegein
Tel: 030 – 2072820
Mail: info@lekkertafelen.nl
KvK: 74097938
© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.
Reacties