Tag: Vis – Verse vis

Met verse vis maak je de lekkerste gerechten. Als land aan de Noordzee zou verse vis met grote regelmaat op het menu moeten staan. Dat valt in de praktijk een beetje tegen. We staan graag bij de visboer voor een lekkerbek of een portie kibbeling, maar de andere vissoorten die we vangen in de Noordzee laten we liggen. Zo zonde! Leer weer koken met verse vis. Het maakt niet uit of je deze zelf fileert of dat je het de visboer laat doen. Maar ga aan de slag met de mooie smaken uit eigen land. Wordt weer trots op lokale producten. Op deze pagina vind je volop inspiratie om met verse vis aan de slag te gaan.

Kijk ook eens  op de volgende pagina’s

Verse vis: KabeljauwSkreiZalmScholDoradeForelZeewolfTongMakreelHeilbotRode poonHondshaaiPaling

Schaal- en schelpdierenKokkelsMosselenOesters – (Oosterschelde)KreeftCoquilleGarnalenScheermessen

Forel pakketje uit de oven

Vind je een hele vis met kop en staart toch nog iets om een nachtje over te slapen, probeer het dan eerst met een kabeljauwfilet of een mooi stukje zeebaarsfilet. Komt die hele vis vanzelf wel een keer.

Heek met notencrumble

De heek is wellicht bij ons niet zo bekend als de kabeljauw, toch is ook de heek een lekkere en makkelijke vis om een heerlijk gerecht mee te maken.

Hele dorade uit de oven

Makkelijk echt heel lekker. Dat is hele dorade uit de oven. Het lijkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Een ideaal gerecht voor een diner met vrienden.

Skrei in ‘t groen

Een prachtig, restaurant waardig visgerecht dat je thuis makkelijk op tafel kunt zetten. Skrei in 't groen met waterkers, spinazie en platte peterselie.

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste dingen voor jouw zelfgemaakte visbouillon.

Pagina 1 van 4 1 2 4

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten