Heek met notencrumble zet je in een half uur op tafel
Heek moet je gewoon echt ontdekken. Zachter dan kabeljauw maar heek wordt stevig door de bereiding. Serveer eens heek met notencrumble. hmmm!
Met verse vis maak je de lekkerste gerechten. Als land aan de Noordzee zou verse vis eten heel gewoon moeten zijn. Dat valt in de praktijk een beetje tegen. We staan graag bij de visboer voor een lekkerbek of een portie kibbeling, maar de andere vissoorten die we vangen in de Noordzee laten we liggen. Zo zonde! Leer weer koken met verse vis. Het maakt niet uit of je deze zelf fileert of dat je het de visboer laat doen. Maar ga aan de slag met de mooie smaken uit eigen land. Wordt weer trots op lokale producten. Op deze pagina vind je volop inspiratie om met verse vis aan de slag te gaan.
Kijk ook eens op de volgende pagina’s
Verse vis: Kabeljauw – Skrei – Zalm – Schol – Dorade – Forel – Zeewolf – Tong – Makreel – Heilbot – Rode poon – Hondshaai – Paling
Schaal- en schelpdieren – Kokkels – Mosselen – Oesters – (Oosterschelde)Kreeft – Coquille – Garnalen – Scheermessen
Heek moet je gewoon echt ontdekken. Zachter dan kabeljauw maar heek wordt stevig door de bereiding. Serveer eens heek met notencrumble. hmmm!
Vissticks zelf maken van kabeljauw of skrei geeft gegarandeerd een smakelijk resultaat. Serveer de vissticks met een homemade yoghurtsausje.
Een hele dorade uit de oven lijkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Een ideaal gerecht voor een diner met vrienden.
Vis en papillotte is een voorbeeld van een makkelijke, gezonde en snelle manier om vis te bereiden. In dit recept vis en papillotte met prei.
Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste dingen voor je eigen visbouillon.
Echte fish & chips van kabeljauw in een verrukkelijk krokant beslag. Fish & Chips is razend populair. Zelf maken is best eenvoudig!
Skrei is verkrijgbaar van jan. tot en met mrt. en met deze skrei recepten wordt dat een prachtig seizoen. Skrei kopen dus! en aan de slag.
Poke bowl recepten om deze rauwe vis salades uit Hawaï te ontdekken. Ze hebben wat weg van sushi en zijn inmiddels een hit in Nederland.
Maak van verse kreeft eens deze voortreffelijke kreeftenbisque. Noem het ook gerust kreeftensoep. Dit is puur smaak en heerlijke luxe.
Echt een fantastisch voorgerecht voor visliefhebbers. Gegratineerde sint jacobsschelpen met veel vis en romige Béchamelsaus.
Dit hapje van schelvistartaar kun je al bereiden voor je gasten komen. De vis verwerk je rauw, maar zal zacht garen door de citrusvruchten.
Kreeft uit de oven met basilicum - Zo'n prachtig product als kreeft heeft weinig opsmuk nodig. Weinig ingrediënten en pure smaken.
De eeuwig populaire klassieker, de garnalencocktail. Hollandse garnalen met een fluweelzachte cocktailsaus. Super simpel, super lekker!
Niet de klassieke op basis van een roux maar een visragout op basis van Japanse miso bouillon. Deze ragout van vis zet je met trots op tafel.
Oesters worden veelal zo uit de schelp gegeten. Maar deze oesters met een zoete of pikante dressing zijn zeker het proberen waard. Snel, simpel en smaakvol.
Bouillabaisse is een rijke vissoep met vis, garnalen en mosselen uit Marseille. In de soep serveer je stokbroodjes met een oranje-pittige saus: de rouille.
Een zelfgemaakte vissalade is echt een lekkernij. Maak het van restjes vis of koop het staartstuk van een vis naar keuze.
Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.
Kokkels worden op de Waddenzee met de hand gevangen. Een zeer duurzaam product waar we niet meer dan bewondering voor kunnen hebben.
Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!
Lees verderZet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een...
Lees verderJe hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...
Lees verder© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved
Reacties van onze lezers