Recepten om zelf te makenOnderwerp "kerst"

Terug naar homepage


Kniepertjes bakken: Let op, wafelijzer nodig

Volgens oude traditie in Drente, Groningen en de Gelderse Achterhoek worden er met oud en nieuw knieperties gebakken. Je kunt ze een beetje vergelijken met de bekende ijshoorntjes waar je softijs in haalt. Knieperties zijn zoeter en een vleugje kaneel

Lees Meer

Amuses met vis uit blik

Amuses met vis uit blik Natuurlijk willen we liever vers, maar wie trekt er zo nu en dan niet een blikje tonijn of sardientjes open. Vis uit blik is hot tegenwoordig. Onze partner Bommels Conserven weet dat al langer en

Lees Meer

Tulband met cranberry’s, sinaasappel en witte chocolade

Een echte winterse tulband die, bestrooid met poedersuiker, ook een echt heerlijke winterse uitstraling heeft. Tulband met cranberry’s voor de feestdagen

Lees Meer

De croquembouche – een feestelijk dessert

De croquembouche is een typisch Frans dessert, die in Frankrijk al eeuwen lang wordt geserveerd op bruiloften en doop- en communiefeesten.

Lees Meer

Eenvoudig een heerlijke chocoladerol maken

Deze chocoladerol gooit hoge ogen bij de buuf die op de koffie komt. Kijk eens naar de ingrediëntenlijst. Zo simpel, en met zo’n groots resultaat.

Lees Meer

Kerststol – een luxe brood bij uw kerstontbijt

Zelf een kerststol bakken betekend natuurlijk heel veel tijdens de feestdagen. Jouw kerststol zet je heel anders op tafel dan die gekochte kerststol.

Lees Meer

Cranberry strudel – verwennerij voor bij de koffie

Apfelstrudel? Nee in de decembermaand gaan we voor een cranberry strudel. Heerlijk knapperig filodeeg en friszure cranberry’s. Dat wordt smullen!

Lees Meer

Champagne, cava, prosecco…. Met deze info kies je de juiste bubbels

Weet je nooit voor welke bubbels je moet kiezen tijdens een feestje? Door het lezen van dit complete verhaal gaat er een (champagne)wereld voor je open!

Lees Meer

Gevulde kaki, een heerlijk maar vooral makkelijk dessert

Kaki fruit of Sharon fruit is heerlijk om zo uit het handje te eten. Maar deze gevulde kaki is een mooi alternatief om de kaki als dessert te serveren.

Lees Meer

Echte Huzarensalade zelf maken.

Echt lekkere huzarensalade. Deze homemade huzarensalade lijkt in de verste verte niet op de huzarensalade die je in de winkel koopt. Zet je trots op tafel!

Lees Meer

Tulband met vruchtjes; Die heerlijke klassieker voor de feestdagen

Tulband met vruchtjes. Het recept voor een heerlijke, luchtige tulband. Natuurlijk goed gevuld met vruchtjes. Zelf gemaakt en een topper bij de kerst koffie

Lees Meer

Tafel dekken: Dé handleiding & tips voor een perfecte tafel

Handleiding en tips voor het tafel dekken. Van bestek tot glaswerk, wij vertellen jou hoe het hoort. Stap voor stap met duidelijke voorbeeldfoto’s.

Lees Meer

Panettone; heerlijke cadeautjes

Panettone is een luxe brood, bijna cake-achtig, uit Italië met gedroogd fruit erin. Geef ze cadeau of maak ze lekker voor bij je ontbijt of lunch.

Lees Meer

Amuse van witlof en garnalen; Slechts 4 ingrediënten

Amuse van witlof en garnalen. Zomaar even tussendoor of als indrukwekkend voorgerecht. Een lepelhapje of amuse waarvoor je slechts 4 ingrediënten nodig hebt

Lees Meer

Garnalencocktail; De klassieker met cocktailsaus

De eeuwig populaire klassieker, de garnalencocktail. Hollandse garnalen met een fluweelzachte cocktailsaus. En het mooiste? Hij is heel simpel om te maken.

Lees Meer

Kelly Bronze; top-of-the-bill kalkoenen

In een stoere jeep reed Lekker Tafelen vlak voor Thanksgiving door de woodlands in Engeland om de kalkoenen van Kelly Bronze in de bossen te zien.

Lees Meer

Oesters eten; Drie verschillende bereidingswijzen

Zeeuwse creuses…. Oesters waar je echt een feestje mee op tafel zet. En….. dat valt echt onder de categorie gezond snoepen.

Lees Meer

Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Paté maken is een heerlijke klus om zelf te doen. Geserveerd op een toastje of als voorgerecht is dit een lekkernij. Maak jij het voortaan ook zelf?

Lees Meer

Chateaubriand, klassiek vlees

Chateaubriand, klassiek vlees Alleen van de naam al loopt je het water je in de mond. Chateaubriand is gesneden van het dikke uiteinde van de haas.

Lees Meer