Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Kerst

Kniepertjes bakken: Let op, wafelijzer nodig

Volgens oude traditie in Drente, Groningen en de Gelderse Achterhoek worden er met oud en nieuw knieperties gebakken. Je kunt ze een beetje vergelijken met de bekende ijshoorntjes waar je softijs in haalt. Knieperties zijn zoeter en een vleugje kaneel maakt het af.

Amuses met vis uit blik

Amuses met vis uit blik Natuurlijk willen we liever vers, maar wie trekt er zo nu en dan niet een blikje tonijn of sardientjes open. Vis uit blik is hot tegenwoordig. Onze partner Bommels Conserven weet dat al langer en heeft op hun site dan ook heerlijke amuses staan, die met deze visjes uit blik gemaakt worden. Benieuwd of ze ook lekker smaken en echt zo makkelijk te maken zijn, heb ik er een…

Kelly Bronze Kalkoen – Kerst klassieker nr 1.

Kelly Bronze Kalkoen - Kerst klassieker nr 1.- Lekker Tafelen bezocht de Kelly Bronze Kalkoenen in Engeland. Met Geert Koolen van Flavours of the Farm uit het Limburgse Heythuysen. Een bijzondere ontdekking waar we graag meer over vertellen. Lees hier het hele verslag. En bekijk onderstaand filmpje over de bereiding van een Kelly Bronze Kalkoen door Geert Koolen.Kelly Bronze Kalkoen - Kerst…