Recepten om zelf te makenKookschool

Terug naar homepage

Olé, we gaan weer aan de rosé!

In Frankrijk drinkt met het hele jaar rosé. Wij Nederlanders doen dat alleen als het zonnetje schijnt.Olé, we gaan aan de Rosé uit de Provence

Lees Meer

RYPP: Rotterdams eerste wijnfestival

Van vrijdag 26 mei tot en met zondag 28 mei strijkt RYPP Wijnfestival neer op het dak van de Hofbogen in Rotterdam. Superleuke tip voor het weekend dus.

Lees Meer

Lentekriebels: Welke wijn drinken we bij asperges?

Lentekriebels: asperges & witte wijn – Het zonnetje laat zich weer zien, yes, de lente is begonnen! Welke wijn drinken we bij asperges in 2017?

Lees Meer

De banaan als anti-kater middel

Hoofdpijn, misselijk…oftewel een kater !! De banaan beschikt over een aantal eigenschappen die je kunnen helpen sneller van je kater af te komen.

Lees Meer

Saint Amour, Beaujolais met liefde geschonken

Saint Amour is een Beaujolais. Licht, bijna teder met aroma’s van kersenfruit, blauwe besies, pioenrozen en een lichte kruidigheid. Perfect voor Valentijn.

Lees Meer

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Dadels zijn ideaal om verantwoord mee te bakkerelen of kokkerelen. Ze kunnen perfect fungeren als zoetmiddel, je hebt dan geen suiker meer nodig.

Lees Meer

Klassiek cakebeslag

Klassiek cakebeslag Klassiek cakebeslag is een cakebeslag wat ook wel 4 x 4 genoemd wordt omdat er van alle 4 delen even veel in zit. Het begint met 4 eieren die wegen ongeveer 50 gram per stuk dit is dus

Lees Meer

Lemon curd zo makkelijk zelf te maken

Lemon curd is een Engelse lekkernij die al sinds de 18e eeuw bij de “afternoon tea” werd geserveerd samen met scones, toast of als vulling voor een taart.

Lees Meer

Champagne, cava, prosecco…. Met deze info kies je de juiste bubbels

Weet je nooit voor welke bubbels je moet kiezen tijdens een feestje? Door het lezen van dit complete verhaal gaat er een (champagne)wereld voor je open!

Lees Meer

Verse kreeft bereiden – Stap voor stap instructie bij het schoonmaken

Vers kreeft bereiden is in veel keukens nog echt een lastig onderwerp. Met deze stap voor stap instructie gaat het jou ook lukken. Geniet van verse kreeft!

Lees Meer

Merinque; Alle soorten op een rij

Merinque, Heerlijke luchtige, krokante schuimpjes. Er zijn verschillende soorten zoals b.v. Italiaanse. Wij vertellen je welke en hoe je ze uiteraard maakt.

Lees Meer

De drijfjacht – Op ontdekkingstocht met de poelier

De drijfjacht – Op ontdekkingstocht met de poelier – Ik krijg een gastvrije uitnodiging om mee te gaan voor de jacht bij Philip Freiherr Von Oldershausen, in Oldershausen. Ik mag mee als drijver. Om acht uur ’s ochtends worden we verwacht.

Lees Meer

De jacht … op een eerlijk stukje vlees – Op ontdekkingstocht met de poelier

Graag introduceren we je in de bijzondere wereld van de jacht. Waarom? Omdat wij van mening zijn dat een écht eerlijk stukje vlees een stuk wildvlees is.

Lees Meer

Tafel dekken: Dé handleiding & tips voor een perfecte tafel

Handleiding en tips voor het tafel dekken. Van bestek tot glaswerk, wij vertellen jou hoe het hoort. Stap voor stap met duidelijke voorbeeldfoto’s.

Lees Meer

Karamel eenvoudig zelf maken. Inclusief variatie tips

Er wordt vaak heel ingewikkeld gedaan over karamel maken. Met deze tips gaat het jou ook lukken! Bovendien geven we nog wat creatieve variatietips.

Lees Meer

Kelly Bronze; top-of-the-bill kalkoenen

In een stoere jeep reed Lekker Tafelen vlak voor Thanksgiving door de woodlands in Engeland om de kalkoenen van Kelly Bronze in de bossen te zien.

Lees Meer

Mandarijnen, Proef voor je koopt

Mandarijnen van een slechte oogst? Dat vertelt de foute groenteman. Wilt u proeven? Dat is het advies van de echte groenteman. Koop jij ook zo vaak een telleurstelling?

Lees Meer

Hoe wordt een speculaasplank gebruikt ?

Hoe wordt een speculaasplank gebruikt ? Voor het maken van speculaas wordt een zogehete koekplank gebruikt, langzaamaan is deze naam veranderd in speculaasplank. Oude geschiedenis De koekplank kent al een oude geschiedenis, de oudst bekende koekplank in Nederland stamt al

Lees Meer

Ghee Easy, gezond en echt lekker vet

Ghee Easy is een bakvet, gemaakt van echte biologische roomboter uit de Weerribben. Het spettert niet en is echt gezond o.a. door de hoge verbrandingstemperatuur. Lekker Tafelen bloggers gingen aan de slag met Ghee Easy

Lees Meer