Recepten om zelf te makenKookschool

Terug naar homepage

Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd

Mosselliefhebbers opgelet. Eet jij Zeeuwse of Ierse mosselen? En hoe weet je of je echt Zeeuwse mosselen krijgt. De Zeeuwse mossel kan echt NIET altijd!

Lees Meer

Zilte wijn bij zilte groenten

Welke wijn is lekker bij zilte groenten als zeekraal, zeewier en lamsoren? Daar past natuurlijk een zilte wijn bij. Maar wat is eigenlijk een zilte wijn?

Lees Meer

Voordelige wijnen zoeken loont! Bekijk onze tips

Jouw favoriete wijn een beetje voordeliger inkopen? Met de hulp van kortingscodes vind je voordelige wijnen met kortingen tot wel 50%.

Lees Meer

Rosé, de ideale begeleider van veel gerechten

Voor elk moment van de dag en voor bij elk gerecht is wel een andere rosé te kiezen. Maar waar komen die verschillen in rosé vandaan?

Lees Meer

Aardappelteelt; kiemen en aardappels poten

Hoe komt de aardappel op jouw bord terecht? We gingen kijken bij de Familie Hoitsma in Friesland en nemen jullie mee in het verhaal van de aardappelteelt.

Lees Meer

Oosterschelde paling; Gerookt op eikenhout. Een delicatesse

Wilde Oosterschelde paling is een echte delicatesse. Wij gingen in gesprek met Peter van der Sterren, van de ambachtelijke Zeeuwse Palingrokerij uit Tholen.

Lees Meer

Aspergetelers vertellen (Twente en Noord-Holland)

Ik las dat Limburg in Nederland voor ongeveer 60% verantwoordelijk is voor het ‘witte goud’, dus waar zitten die andere 40% aspergetelers?

Lees Meer

De aspergeteler vertelt (Drenthe en Noordoostpolder)

Aspergetelers in elke provincie van ons land, van de Waddeneilanden tot Zeeland, in elke provincie is er een aspergeteler te vinden.

Lees Meer

Oosterschelde kreeft: een bijzondere vangst

De oosterschelde kreeft is alleen in het seizoen verkrijgbaar. Een echt lokale lekkernij uit Zeeland. Oosterschelde kreeft ontdekken? Lekker Tafelen!

Lees Meer

Gehakt, de meest veelzijdige stukjes vlees. Weet je echt wat je eet?

Gehakt bestaat uit dierlijk vlees en dierlijk vet, koop je vers en maak je zelf aan. Wat zijn de regels voor de samenstelling (zonder rare toevoegingen)?

Lees Meer

Een High Tea organiseren doe je zo; Tips & Trucs

Wil je een High Tea organiseren voor je vriendinnen? Dat vergt wel enige voorbereiding. We geven je tips & trucs om die voorbereiding makkelijker te maken.

Lees Meer

Chocolate in a Bottle: ‘Het beste uit twee werelden’

Chocolate in a Bottle is een mousserende wijn, gemaakt van chardonnay druiven, waaraan natuurlijke extracten van cacao en hazelnoot zijn toegevoegd.

Lees Meer

Olé, we gaan weer aan de rosé!

In Frankrijk drinkt met het hele jaar rosé. Wij Nederlanders doen dat alleen als het zonnetje schijnt.Olé, we gaan aan de Rosé uit de Provence

Lees Meer

RYPP: Rotterdams eerste wijnfestival

Van vrijdag 26 mei tot en met zondag 28 mei strijkt RYPP Wijnfestival neer op het dak van de Hofbogen in Rotterdam. Superleuke tip voor het weekend dus.

Lees Meer

Lentekriebels: Welke wijn drinken we bij asperges?

Lentekriebels: asperges & witte wijn – Het zonnetje laat zich weer zien, yes, de lente is begonnen! Welke wijn drinken we bij asperges in 2017?

Lees Meer

De banaan als anti-kater middel

Hoofdpijn, misselijk…oftewel een kater !! De banaan beschikt over een aantal eigenschappen die je kunnen helpen sneller van je kater af te komen.

Lees Meer

Saint Amour, Beaujolais met liefde geschonken

Saint Amour is een Beaujolais. Licht, bijna teder met aroma’s van kersenfruit, blauwe besies, pioenrozen en een lichte kruidigheid. Perfect voor Valentijn.

Lees Meer

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Dadels zijn ideaal om verantwoord mee te bakkerelen of kokkerelen. Ze kunnen perfect fungeren als zoetmiddel, je hebt dan geen suiker meer nodig.

Lees Meer

Klassiek cakebeslag

Klassiek cakebeslag Klassiek cakebeslag is een cakebeslag wat ook wel 4 x 4 genoemd wordt omdat er van alle 4 delen even veel in zit. Het begint met 4 eieren die wegen ongeveer 50 gram per stuk dit is dus

Lees Meer