Recepten om zelf te makenKookschool

Terug naar homepage

In de Lekker Tafelen kookschool vind je handige tips en trucs bij het bereiden van een gezonde maaltijd. Ingrediënten halen we op de markt en bij de vakman, want alleen met de allerbeste ingrediënten zet je een goede maaltijd op tafel. Hierbij houden we rekening met de seizoenen en we koken graag met lokale lekkernijen. Er blijken maar al te vaak nog vragen te zijn over de bereiding van verse ingrediënten. Ja sorry, op een bloemkool staat de bereidingswijze niet vermeld. Maar het schoonmaken van een verse bloemkool is nog altijd leuker dan het leegschudden van een zakje op je aanrecht. We hopen dan ook dat je hier geïnspireerd raakt om zelf weer aan de slag te gaan.

Groenten en Fruit van het seizoen

Aardbeien

lambada-aardbeien-seizoen

Wanneer het echt tijd is voor aardbeien weet je pas als je ze zelf in de tuin zet. In het vroege seizoen moet je dus echt goed opletten wat je koopt! De Hollandse Lambada aardbeien zijn inmiddels weer verkrijgbaar. Eén en al smaak en een bewuste lokale keuze. Zelf telen? Hier vertellen we je meer

Meer fruit

Raapsteeltjes

raapsteeltjes

Raapstelen, raapsteeltjes, of keeltjes. Het is een heerlijke, frisse en fijne voorjaarsgroente die je eigenlijk net zo makkelijk verwerkt als spinazie. De korte kooktijd, maar ook de korte houdbaarheid zijn absoluut vergelijkbaar. Koop verse raapsteeltjes en gebruik ze liefst dezelfde dag nog. Gebruik ze goed, want je kunt er eindeloos mee variëren.

Meer groenten

Ons advies: Maak je gerechten zelf. Shop op markten en bij specialisten en krijg weer plezier in koken

Eieren; Zo blijven ze vers

verse-eieren

Er is altijd veel te doen rond eieren. Versheid is zouden we zeggen van levensbelang. Natuurlijk staat er een datum op een doos eieren. Maar toch is handig om ook deze trucs te onthouden. Heb je de eieren al uit de doos gehaald, dan ben je de datum ook vaak kwijt. Hier een aantal handige tips om dan alsnog te controleren of je ei vers is.

Meer over eieren

Cursus Bouillon, fond en glacé

Bouillon maken

Bouillon is de basis van veel gerechten. Het is echter ook de basis van een fond of een glacé. Hoe meer smaak je aan je bouillon meegeeft, hoe meer smaak er uiteindelijk in de fond of glacé terecht komt. Probeer het maar eens zelf

Meer basisrecepten

 

 

Vlees

Vlees van de echte ambachtelijke slager

Vis

Kaas

 

Zuivel

Aardappelen

Groenten

Fruit

Noten

Noten

Zuidvruchten

Zuidvruchten

Pasta

Pasta

Rijst

Rijst

Granen

Granen

Vetstoffen

Vetstoffen

Chocolade

Chocolade

Zoetstoffen

Suiker en andere zoetstoffen