Voorgerechten; verwen je gasten (en jezelf)

Terug naar homepage
Voorgerechten; verwen je gasten (en jezelf)

Voorgerechten vind je op Lekker Tafelen voor elke gelegenheid. Borden vol met leuke ideeën. Maakbaar, vers en gezond. Al onze voorgerechten zijn getest door Lekker Tafelen bloggers. Daarmee heb je bijna altijd zekerheid dat je recept lukt. Of je nu kiest voor een simpel soepje of een bijzondere amuse, je vindt het hier.

Amuses – van snel klaar tot culinaire hoogstandjes

Wist je al dat de amuse o.a. bedoeld is om de spijsvertering te bevorderen? Oorspronkelijk is het een gerechtje dat tussen de verschillende gangen van een menu wordt aangeboden. Tegenwoordig wordt de amuse vaak vooraf geserveerd. Zie het als een hartelijk welkom aan je gasten.

Klik hier voor alle amuses

Tapas ideeën; laat de zon maar komen

Hoe leuk is het niet om een aantal Tapas als voorgerechten op tafel te zetten. Liefst natuurlijk op de tuintafel buiten. Vul gekochte Spaanse items als Serranoham, fuet (dunne Spaanse salami), olijven, Chorizoworst en Manchego kaas eens aan met een paar heerlijke zelfgemaakte tapas. We helpen je graag op weg met wat ideeën.

Klik hier voor alle tapas recepten

Tips voor een geslaagd voorgerecht

  • Reken op ongeveer 125-150 gr. per persoon
  • Reken op ongeveer 75 gr. vis of vlees per persoon
  • Garneer je voorgerecht met verse kruiden of gebruik eens cressen.

voorgerechten - cocktails

Maak het verschil met een zelfgemaakte cocktail

Voorgerechten om mee te scoren

Ook soepen en salades kunnen uitstekende voorgerechten zijn. Zorg er wel voor dat je soep of salade niet teveel een maaltijdsalade of -soep wordt. Je moet juist proberen om nog wat plek te bewaren voor het hoofdgerecht, en misschien nog wel een toetje!

Inspiratie

Carpaccio

Maak eens een Italiaanse antipasti schotel

Hoe gezellig staat dat op tafel! Een Italiaanse antipasti schotel met carpaccio, vitello tonnato, gegrilde groenten, salade Caprese en nog veel meer.

Klik hier voor alle antipasti recepten.

Vis roken

Vis roken kun je nu ook zelf!

Klaar met die kant-en-klaar gerookte zalm? Doe het lekker zelf! Het is niet moeilijk en geeft veel voldoening.

Klik hier voor vis zelf roken

4 poke recepten

Poke, dé culinaire hit uit Hawaï

Poke (spreek uit poké) is een koud voorgerecht van vis in sushi-stijl. Met sojasaus, sesamolie, rauwe groentjes en soms op wat sushi-rijst of noedels.

Klik hier voor alle poke recepten.

Koude soepen

Vier de zomer met coole voorgerechten